21 Ekim 2015 Çarşamba

Big Master's Sun

big master's sun


Bir Kore dizisi daha. Yazın izlediğim Big Master's Sun'dan bahsetmek istiyorum. Dizi 2013 yapımı ve 17 bölümden oluşuyor. Başrolü  So Ji Sub  (Joo Joong-Won) ve Gong Hyo-Jin (Tae Kong-Sil) paylaşıyor.  Bir başrol olmasa da Seo In Guk'u (Kang-Woo) atlamayacağım. Tabi keşke başrol olsaymış da diyeceğim :) Bir de Choi Jung-Woo'nin (Kim Gwi-Do) adını anmazsam kendime isyan çıkarırım. Yok böyle bir adam yahu. İnsan ancak bu kadar sempatik olabilir.


So Ji Sub

Gong Hyo-Jin
                                                                                                                                                                  
Seo In Guk
Choi Jung-Woo






























Konusu itibariyle farklı bir dizi olmuş. Esas kızımız Tae Kong-Sil geçirdiği bir kaza sonucu hayaletler görmeye başlar. Hayaletler bazen yardım istemek için bazende Tae Kong-Sil'nin bedeninde yeniden hayat bulmak için ona musallat olurlar. Hayaletlerden muzdarip genç kızımız bir gece kibirli, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, paragöz Joo Joong-Won ile karşılaşır. Joo Joong-Won'e dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu keşfeden Tae Kong-Sil Joo Joong-Won'den ayrılmak istemez. Onu hayalet gördüğüne ikna eder ve ikili bir anlaşma yaparlar. Esas oğlanımız Joo Joong-Won küçükken sevgilisinin ölümüne sebep olan bir kaçırılma olayı yaşar. İnsanlara karşı acımasızlaşan Joo Joong-Won bu hadisede kaybettiği parayı anlaşma sayesinde geri kazanmayı hedefler. Dizi ikilinin hayaletlerle olan karşılaşmaları ve çözüme kavuşturmaları şeklinde devam eder. Joo Joong-Won'da Tae Kong-Sil'in yeteneği sayesinde bir kaç iş bağlar. Tabi ikili arasındaki yakınlaşma kaçınılmaz olsa da Joo Joong-Won'un geçmişi genç adamın duygularını açmasını engeller. 

Genel olarak dizi bu kurgu üzerinde ilerliyor. Tabi hafıza kaybı gibi klişeleri atlamamışlar. Anlamadığım kısmı ise neden hayaletleri görmeye başladığını öğrenmek için Tae Kong-Sil yolculuğa çıkması ve sonuçsuz dönmesi. O kısımda sanki biraz daha yaratıcı olunabilirdi.


big master's sun replikleri

Dizinin ilk bölümündeki sahnelerden dolayı gerilim dolu bir dizi olacağı düşüncesine kapıldım. Ancak dizi ilerledikçe Tae Kong-Sil'le beraber hayaletlere alışmaya başlıyorsunuz ve sıradan şeylermiş gibi gelmeye başlıyor. Hatta hangi hayaletin nereden çıkacağını tahmin etmeye çalışırken bulabilirsiniz kendinizi. Favorim sürekli kahve içen hayaletti. Hikayesini öğrenince daha da bir sevdim. :)


big master's sun replikleri

En korkunç hayaleti de bu amcayı seçtim.


big master's sun replikleri


Dizide en sevmediğim karakter ölülerin çöpçatanı korkunç teyze oldu. Çok iticiydi gerçekten.


big master's sun replikleri


Dizide sevmediklerimden devam edeyim. Joo Joong-Won'un giyim tarzını sevemedim yahu. Ama hakkını yemeyeceğim rol So Ji Sub'a çok yakışmış. Joo Joong-Won'un sekreteri rolündeki Kim Gwi-Do dizinin en güzel karakterlerinden biri. Onun olduğu sahneleri de keyifle izledim doğrusu.

Daha fazlasını öğrenmek isterseniz diziyi izleyebilirsiniz. Tamamını yazıp izlemek isteyenlerin hevesini kaçırmak istemem. İzlemesi keyifli bir diziydi. Yoğun aşk içeren dizilere bir ara verip hayaletlere merhaba diyebilirsiniz.

Dizinin Birkaç güzel sahnesi için TIKTIK..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder