6 Aralık 2015 Pazar

Yemek Yapan Yemek Masası


Bir varmış bir yokmuş. İki genç açlıktan ölmemek için hep tost yerlermiş. Bir gün bir alışverişe çıkmışlar. İki genç aynı masayı beğenmişler. Masayı paylaşamayıp evlenmişler. Tabi bu masa sihirli bir masa. Siz daha başına gelmeden tüm yemekleri hazır ediveriyor. Siz tost yapmaktan başka bir şey bilmeseniz bile enginar,  karnıyarık, dolma, İzmir köfte, patlıcan oturma masada hazır oluveriyor. Sonra mutlu mesut yaşıyorlar. 





Tabi bu bir masal değil. Maalesef ki reklam filmi. Aslında gidiş yolu güzel. Şöyle ki yalnız yemek yemeyi sevmeyen biri olabilirsiniz. Kalabalık bir sofrada şevkle güzel yemekler yiyebilirsiniz. Buradan yürüse belki güzel bir reklam filmi olabilirdi. Ki kısa film tadındaki reklamlara ayrı bir ilgim vardır. Ama bu reklam filminde kurguda sıkıntı büyük. Bir kere bu iki genç neden sürekli tost yiyor ki. Yemek yapmayı mı bilmiyorlar, vakitlerimi yok, yalnız yenebilecek tek şey tost mu? sorular sorular aklımda ki sorular. Tabi bu kadarla da bitmiyor. O masayla verilen mesaj ne. Tamam ilk görüşte aşk teması güzeldir ve konu olarak ilk aşkın işlendiği hafızama yer etmiş güzel reklamlarda hatırlıyorum. Ama bu reklamda havada kalmış. O ilk görüşte aşkın büyüleyici havası işlenememiş. 

Aklıma takılan bir konuda reklamın ilerleyen dakikalarında gençlerin yemek yaptıkları bölümler var. E madem yemek yapabiliyorsunuz ne diye tosta bel bağladınız ki. Olmamış bu ya. Olan akılda kalıcı reklam müziğine olmuş. Keşke Ikea bu müziği restoranları için kullansaymış çok daha iyi olabilirdi.

Hoş firma genelde reklam yönünden hep sınıfta kalıyor. Bazı reklamları var ki içler acısı. Yasaklanan reklamını görenler varsa ne demek istediğimi anlamışlardır. Firmanın beğendiğim tek reklamı aşağıdaki reklam filmi. Çocuk bu her girdiği yeri güzelleştiriyor nede olsa :)


  
İlk aşka değindik örnek vermeden olmazdı. 



Bu reklamı hatırlamayan varmıdır ki. Müziğini halen keyifle söylerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder