28 Eylül 2015 Pazartesi

Biz Hala Çocuğuz :)

İçimizdeki çocuk her zaman bizimle. Ve bu günlerde tutkusu boya kalemleri. Her yer tüm sayfalar rengarenk. Bu yeni çılgınlığın adı Yetişkin Boyama Kitapları. 
Hadi itiraf edelim resme hiç yeteneği olmadığını düşünenler bile zaman zaman eline kalem alıp bir şeyler karalamıştır mutlaka. Ve bu karalamaların en büyük etkeni de can sıkıntısı olmuştur. Uzun eğitim hayatımda bir defterim olsun bu karalamalardan mahrum kalmamıştır. Ki benim resim yapmayı sevdiğim düşünülürse karalamalarımın ne boyutlara ulaştığını kestirmek güç olmasa gerek. :) Okul hayatı bitip defterler bizden ayrı düşünce yeğenlerin boyama kitapları devreye girdi. Ama saolsun  Johanna Basford imdadımıza yetişti de
beni yeğen dırdırından kurtardı.tabi benle beraber milyonlarca insanı.  Sanki yetişkinler yıllardır kendileri için bir boyama kitabı bekliyormuş. Öyle ki Johanna'nın "Scret Garden" adlı boyama kitabı 1,5 milyonluk satış rakamına ulaşmış. Türkiye'de de "Esrarengiz Bahçe" adıyla yayınlanan kitabın taliplisi çok. 
Peki bu boyama kitapları nasıl bu kadar trend oldu. Birden fazla sebep sıralanabilir. Yoğun çalışıyoruz ve stres altındayız. Karmaşık desenlere renk vermek bizi rahatlatıyor. Bir nevi terapi. İşe de yarıyor doğrusu. Hatta biraz yaratıcılık gerektiren bir işle meşgulseniz ve ilham arıyorsanız ilham periniz bir boyama kitabı olabilir. İşsiziz, yapacak bir şey bulamadık sıkıntıdan patlıyoruz boyama kitaplarıyla vakit geçiriyoruz.. Resim yapmayı seviyorsunuz ama benim gibi üşengeçsiniz yağlı boyalarla uğraşmak istemediniz. Ama bir yandan da yaratıcı ruhunuz depreşti. Boyama kitaplarıyla kendinizi tatmin edebilirsiniz.  Son olarak çocuklarla vakit geçirmeniz gerekiyor ve size bir etkinlik lazım. İşte size en güzel etkinlik boyama kitabı. Emin olun herkesin çok eğleneceği bir etkinlik olacaktır. 
Hala bir boyama kitabınız yoksa ve konu ilginizi çektiyse bir kaç önerim olacak. 
Johanna Basford'un "Esrarengiz Bahçesi" ilk tavsiyem olacaktır. Boyama kitabı o kadar başarılı hazırlanmış ki her yeni resimde ayrı bir masalın içindeymiş hissi veriyor insana. 
yetiskin boyama
Johanna'nın bir diğer kitabı "Gizemli Orman" da ilki kadar başarılı bir boyama kitabı. Bir ormanda gezinti yaparken sayfalar arasına saklanmış hayvanları da keşfedebilirsiniz. Bulmaca çözmeyi seviyorsanız saklı tabletleri bularak ormanın kalbindeki şatonun gizemini çözebilirsiniz.  

Çiçek böcek dışında bir şeyler boyamak isterseniz Libros tarafından yayınlanan "Japon Desenleri" ni deneyebilirsiniz.
yetişkin boyama

Farklı motifler olması açısından bir diğer önerimde Maya Kitap'ın yayınladığı "Vintage Desenler".
yetişkin boyama

Bunların dışında incelemedim ama "Dekoratif Desenler", "Dövme Desenleri", "Mistik Mandala", "Desen Günlüğü", "Erkekler İçin Boyama", "Armonik Desenler", "Osmanlı Selçuklu Desenleri" birer seçenek olabilir. 

Bu aralar bende mandala esintilerinin olduğu "Renk Terapisi" var. Tabi vakit bulup yapamıyorum orası ayrı.


yetişkin boyama


yetiskin boyama
Ben boyama yaparken kuru boya kullanıyorum. Ancak boyama için en çok Fabercastell eğlenceli keçeli kalemler önerilmiş. Faber'in keçeli kalemleri arka sayfaya geçmiyormuş. Ama siz elinizde olan keçelilerle boyama yapacaksanız alacağınız kitabın sayfa kalitesine dikkat edin. Size ilham olması açısından birde video seçtim. Arkadaş çok başarılı çalışmalara imza atmış. İzlemek için TIK TIK..
Şimdilik bu kadar.. :)


                                                                                                              [Boya sever MARBLİNG]






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder